Ukeplanlegger

Endelig har jeg skjønt det....

....selvfølgelig!!!

Vi må jo bare ha en ukeplanlegger!!! Jeg vet ikke hvor mange ganger i løpet av en uke, min kjære spør: "når jobber du denne uka?", eller at vi husker 1 time før barnebursdagen at en av ungene faktisk skal i bursdagsselskap... For ikke å snakke om den evige "hva skal vi ha til middag-dansen"Jeg så en slik ukeplanlegger på nettet, og falt umiddelbart for den praktiske løsningen! Den jeg så var laget av akrylplate, men jeg valgte 4 mm glass med frostet baksiden. Denne bestilte jeg på Riis glass & metall på onsdag, og hentet den på fredag, ferdig med borehull i alle hjørner, og festeskruer inkludert, til en pris av ca 400 kr. (Mot orginalen som kostet fra ca 2000 kr og opp til 5000...) Størrelsen på plata er 40x50 cm.

Jeg har brukt permanent tusj, med tynn spiss for å linje opp rutene, på baksiden av plata. Deretter skrev jeg ut ukedagene på transparent papir, som jeg teipet fast på framsiden av plata, der jeg ville ha ukedagene, snudde plata og "tegnet av" på baksiden.

Jeg har laget 6 loddrette kolonner; én for ukedagene, én til hver av oss i familien og én middagskolonne. Det er 7 vannrette kolonner, én til hver ukedag. Over hver kolonne for oss familiemedlemmene, har jeg skrevet ut bilde av hver enkelt på vanlig A4-ark, klippet/skjært ut hver av oss, limt med vanlig papirlim på bildesiden, festet det bak på plata, og lagt bøker oppå til press i en times tid. på denne måten kan jeg enkelt bytte ut bildene etterhvert som ungene vokser og forandrer seg. (Noe som er litt vanskelig dersom bildet er trykt rett på plata...)

Tilbehør med sugekopper selges på Japan Photo. Whiteboard tusj med refill, 50 kr, holder til whiteboardtusj med sugekopp til 45, klesklyper i forskjellige farger, med sugekopp, 45 kr/stk.

I tillegg har jeg festet magnetklemmer ved å feste kraftige magneter på baksiden av tavlen.

Og skulle jeg ha lyst til å bruke denne tavlen til noe annet en gang, er det bare å bruke neglelakkfjerner og vaske bort alt på baksiden ;)

 

5 kommentarer

Lise

26.jan.2012 kl.20:01

Denne var kjempeflott!! Har en oppslagstavle i glass fra IKEA. Tror jeg skal gjøre det samme som deg med den! Tusen takk for et supert tips!!

Hvordan var det å skrive på den frostede baksiden? Og bildene; henger de også på baksiden?

Lise:-)

Kirsti

26.jan.2012 kl.22:47

Lise:Ikke no problem å skrive på baksiden om du bruker permanent tusj. Skriver du feil, er det bare å bruke neglelakkfjerner og ta det bort ;) Bildene har jeg limt fast med vanlig limstift på baksiden ja. Lykke til ;)

kristine rise

01.feb.2012 kl.11:24

Jøss, jeg oppdaget bloggen din i går kveld, og bildene herfra sto som limt i panna alle gangene jeg våknet i natt! (mange ganger med febersykt barn). Fabelaktig blogg, masse ideer jeg får lyst til å gjøre! :) Pinteresten min vil nok inneholde mange bilder herfra :) gleder meg til mer!

Kirsti

01.feb.2012 kl.16:19

kristine rise: Så koselig tilbakemelding!! Er litt dårlig med bloggingen nå på nyåret...men det kommer og går litt i perioder ;) Jeg digger Pinterest!! Fantastisk mange gode ideer der!!

Lottemora

21.feb.2012 kl.18:59

Så utrolig smart!

Vi skal ha interiørbloggetreff på Oppdal i mars, hadde jo vært koselig om du også tok turen :-)

Mer info på bloggen min.

Lotte

Skriv en ny kommentar

hits