Eltefrie speltrundstykker...

Smaker like godt som det er enkelt....knall!!

Slike oppskrifter kan jeg virkelig like!!

Jeg er stor fan av Trines Matblogg, og bruker den både til middagsoppskrifter og gjærbakst. Jeg har endelig fått kjøpt meg en jerngryte, og ville prøve det eltefrie speltbrødet hennes. Når jeg skulle bake det ut neste dag, så jeg at jeg hadde laget altfor stor deig, og laget noen rundstykker som jeg stekte på bakestein i tillegg. Det ble kjempe godt!! Og veldig enkelt!!!

Oppskriften på deigen finner du her

Deigen setter du kvelden før i løpet av 3 minutter (seriøst!)

La deigen stå i romtemperatur i en bolle med lokk på, over natten, i 12-20 timer. Neste dag "heller" du deigen ut på et bakepapir med mye mel på. Bruk så en slikkepott til å "brette" deigen inn mot midten  til du har en relativt fast klump, som du snur opp ned, som på bildet.

Deretter setter du bakebollen over deigen, og lar den etterheve slik i ca 45 min. Sett på ovenen når deigen har stått i ca 15 min, og sett jerngryten inn i ovnen samtidig.

Når deigen har etterhevet, tar du jerngryta ut av ovnen, vipper deigen ned i gryta (obs, varm!!!) og setter lokket på før du setter den i ovnen, nederste rille og steker i 45 min. De siste 15 min uten lokk.

Resultatet blir et fortreffelig brød som smaker som om det var kjøpt på Åpent bakeri eller United Bakeries :)
MEN, det jeg ville vise dere her, var rundstykkene....

Ta deigen ut på det melete bakepapiret på samme måte som med brødet. "Brett" en avlang pølse, som du etterhever i 30-45 min, og deretter deler i passe store emner, som du legger på forvarmet bakestein. (likt som med jerngryta) Rundstykkene skal ikke formes på noe vis, kun kuttes med f.eks en bakeskrape, og legges over på varm bakestein. (Varm stekeplate funker nok også)Resultatet smaker nydelig til f.eks fiskesuppe, eller rett og slett med deilig brunost og leverpostei! Det fungerer også godt å fryse rundstykkene.
 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits