Nok en puff.....

Det begynner å bli en stund siden jeg blogget sist nå....

...vet ikke helt hva jeg har brukt tiden på, men det har sikkert vært noe fornuftig ;-)

Jeg har laget en ny utgave av den hjemmelaga puffen siden sist.... Likte den forrige såpass godt, at det ble en til, denne gangen laget fra scratch med litt hjelp av min far.

En god plantegning med handleliste er et must :)

Det står jo i grunnen hva jeg har brukt der, men kan si såpass som at jeg kjøpte en stor plate på 70 x 120 cm på et snekkerverksted her i byen. Jeg gav pappa et mål, som han skar den til etter. Han hadde også noen gamle kommodebein, som jeg brukte i stedet for rundstokken jeg hadde kjøpt til det formålet. Disse var ferdig skrådd nedover, og passet perfekt! Det eneste jeg måtte gjøre, var å bruke lakkfjerner, pusse dem ned og beise dem i riktig farge.Pappa hadde borret hull til beina, plassert såpass innpå platen at det er safe for en voksen å sitte på den uten at den buler eller i verste fall knekker på midten :) Før jeg begynte arbeidet, målte jeg opp og tegnet alle rutene og punktene der knappene skulle sitte.Satte på beina før jeg begynte med resten, slik at det ble letter å jobbe.

Jeg brukte 10 cm tykk skumgummi denne gangen. Før jeg limte den fast til platen med spraylim, borret jeg hull i plata, til knappene. Deretter trakk jeg hele puffen med platevatt som jeg stiftet fast under platen. Trekket er sydd etter mål som jeg tok av rutene på platen etter å ha tegnet opp. Tegnet disse over på mønsterpapir. (Se evt forrige innlegg om hjemmelaget puff for mer forklaring til dette)På samme måte som sist, sydde jeg et kantbånd inn i trekket som jeg enkelt kunne stifte fast rundt hele undersiden av puffen. Dette får det hele til å se mye finere ut (ikke at det er så mange som kommer til å se under puffen men...) Og ikke minst, helt nødvendig for at trekket skal sitte godt på plass!


Knappene er trukket gjennom hullene med bjørnetråd, festet rundt en spiker på tvers, og fiksert med pistollim/hobbylim for at de ikke skal falle ut når noen sitter på den. Knappene er trukket i samme stoff som selve puffen.Resultatet er en puff som kan brukes både som fotskammel, sitteplass og bord...


9 kommentarer

Fru Tangen-Sleipnes

25.nov.2011 kl.21:51

Fantastisk, jeg har også lyst å prøve meg,. Men hva blir prisen på en hjemmelaget puff i forhold til å kjøpe en? =)

Villa Oss

30.nov.2011 kl.01:12

Så flink du er! Denne var lekker!

bente på gullåsen

30.nov.2011 kl.21:07

ja...den e lækker,...å d e alt du gjør kirstimor...bar eå legg spl.yrket på hylla å start produksjon av d meste!!!Æ bli fast kunde;)klemklem

Merethe

30.nov.2011 kl.23:05

Hærligheeeeet! Du e jo helt utrolig t det der! Hvor lang tid bruker du på en sånn en? Den va jo helt nydelig... Må innrømm at jeg er en smule missunnelig på ditt talent, din tålmodighet og ditt pågangsmot her jeg sitter på 3. dagen for å lag 6 pingviner til juledekorasjonen min... (Merk, jeg vil ikke si at pingvinene er et hobbysett fra søstrene grene. Det ville vært litt flaut....)

Turid

01.des.2011 kl.09:49

Helt fantastik fin!! Du er superflink altså!

Kirsti

02.des.2011 kl.12:04

Turid: Takk :)

Kirsti

02.des.2011 kl.12:05

Merethe: Haha, herlig!! Det er ikke verst med 6 pingviner heller skal jeg si deg ;)

Kirsti

02.des.2011 kl.12:05

bente på gullåsen: Støtter du økonomisk og eller...? ;)

Kirsti

02.des.2011 kl.12:07

Fru Tangen: takk skal du ha! Jeg har aldri sett en slik rund puff i virkeligheten (men det finnes sikkert), men tar du utg pkt i en kvadratisk, men mindre puff (se tidl innlegg om den andre puffen jeg har laget) har de tilsvarende på Riviera Maison til 1700 kr.... Denne kostet meg ca 3-400 kr vil jeg tro....så ikke så altfor dyrt, og kjekt med noe hjemmelaget!

Skriv en ny kommentar

Kirsti

Kirsti

30, Trondheim

"Ophelie...en blogg med masse kreativitet, små og store gleder" Mitt ønske er at denne bloggen skal være til glede og inspirasjon for folk flest.

Kategorier

Arkiv

hits