Mmmm.....solbærsyltetøy :)

JAAAA!!!....Rema 1000 har solbær på billigsalg for tiden, noe jeg roper JAAAA for ;) 

Er det noe jeg veldig gjerne kunne tenke meg å ha i hagen, er det et par solbærbusker.... Ikke rips, det er for surt, ikke bringebær- jo, det er veldig godt, men det er så kjedelig å plukke dem....hehe....men, solbær!!! Det skulle jeg gjerne hatt!

Nå kommer det nok aldri noen solbærbusk her i vår hage...den er altfor liten til det! Og egentlig trenger jeg det jo ikke nå som jeg bare kan "plukke" dem på Rema ;-) Det skal også sies at mine svigerforeldre har flust med solbær i Rennebu, men det er ikke så altfor ofte vi kommer oss dit desverre...Jeg fant små, gammeldagse syltetøyglass på Kremmerhuset til 15 kr stykket. De har en helt perfekt størrelse! Akkurat stor nok til å få en god smak noen dager på rad, men også akkurat liten nok til at det blir litt eksklusivt, og perfekt størrelse til en ostekveld :) Det er skrevet home made inn i glasset, noe som gjøre dem enda mer sjarmerende!Oppskrift? Vel, den har du på pakken med Certo, så det er ikke noe hokus-pokus, men det jeg kan si, er at jeg pleier å bruke fruktpektin, fordi jeg innbiller meg at det er basert på mer naturlige ingredienser, og derfor er litt sunnere :) Jeg pleier også å bruke litt mer enn det som står på pakken, slik at syltetøyet blir tykt og perfekt til å legge oppå osten. Jeg lager det litt surere enn mange tror jeg....fordi jeg digger det ;) (men ikke altfor surt nei!) Et annet tips, er å røre godt i bærkjelen når det koker. På denne måten får man most flest mulig bær, og sukkeret trenger lettere inn i den sure kjernen. Slik kan man faktisk redusere sukkermengnden endel!

Resultatet av ca 1700 gram bær ser dere her:


(pluss 2 glass på ca 1/2 liter)

Nå er det bare å sette seg ned og nyyyyyyte høstens mange frukter og bær!
5 kommentarer

za

24.aug.2011 kl.15:05

mmmm ser at jeg må komme på besøk snart!!!

Tommy

04.nov.2011 kl.09:35

Hei, er akkurat slike små syltetøyglass jeg er på utkikk etter!! :)

Men var inne på kremmerhuset.no nå og finner ingen ? Kanskje de ikke har de på nett, men bare i butikk ? Hvilken butikk kjøpte du de på ? Og når ?

Takk for hjelpen på forhånd :)

Hilsen Kokken Tommy!

Kirsti

12.nov.2011 kl.17:50

Tommy: Jeg kjøpte mine på City Syd i Trondheim, men mener de skal ha dem i alle Kremmerhuset sine butikker rundt omkring i landet... Jeg har også sett helt maken og til halvparten av prisen på Søstrene Grene... Lykke til :)

Mie

07.feb.2012 kl.15:47

Hei,

Fantastisk søt den trollhassel kreasjonen du har på forsiden/headingen din, hvor har du kjøpt den smarte doble holderen hen?

Kirsti

07.feb.2012 kl.16:12

Mie:Takk for det :) Du, det er faktisk et bilde som er "speilet", så den er nok ikke dobbel er jeg redd :-D

Skriv en ny kommentar

hits