Hjemmelaget ørepynt

Nå er ikke det å lage sine egne smykker akkurat noe nytt...

De siste årene har det jo tatt av med perlebutikker og privatpersoner som legger ut smykkene sine til salgs på f.eks epla.no 

Jeg hadde skikkelig smykkedilla når dette begynte for endel år tilbake, men så dabbet det litt av. I går var jeg imidlertid på en av mine favorittbutikker her i Trondheim (kall meg gjerne nerd...) Gode gamle Sommers i Thomas Angelsgt. De har holdt til på samme sted i en liten evighet, noe blant annet dørskiltet røper. Man får følelsen av å gå inn i gamle dager når man går inn der :) Det som er så kjekt med denne butikken, er at de selger lange rekker med enkelt knapper, bånd i alle farger, og alt man måtte ønske seg av sytilbehør. 

Jeg skulle ha noen knapper til en pute, og så tilfeldigvis noen kule klokke-knapper. De minnet meg umiddelbart om et par Marc by Marc Jacobs øredobber, som jeg liker utrolig godt, og jeg kjøpte med et par i håp om å kunne forvandle dem til øredobber istedet for knapper.Min mann kjøpte for noen år siden et billig multiverktøy (ca 200 kr hos Clas Ohlson sier han) som var for billig til at det har blitt noe særlig brukt ;) Men det fungerte helt utmerket til å file av knappeløkkene på knappene, som heldigvis var i metall!
Jeg brukte en tang til å holde fast knappen mens jeg brukte fila. La i mellom en liten papirlapp for å unngå at forsiden skulle bli stygg. 


Deretter brukte jeg epoxy lim til å feste øredobb-fester i kirurgisk stål (nikkelfritt). Disse festene er kjøpt på perlehuset i Trondheim til 16 kr for 4 stk.

Resultatet ble et par kule (synes jeg) øredobber til ca 28 kr ;-DMå nok ned igjen, for de hadde de samme knappene i sort, i tillegg til MANGE andre potensielle øredobbeknapper!!!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kirsti

Kirsti

30, Trondheim

"Ophelie...en blogg med masse kreativitet, små og store gleder" Mitt ønske er at denne bloggen skal være til glede og inspirasjon for folk flest.

Kategorier

Arkiv

hits