Sommerens mest spennende....

....i hvertfall her til lands....:)

Vi var så heldige å få låne leiligheten til et vennepar i Oslo mens de var på ferie. Det er en terasseleilighet i et borettslag, og i den øverste "blokka", har de innredet butikk i 1. etg. Her selger de både mat og blomster, og jeg måtte nesten bare le når jeg begynte å se meg omkring.

Og det var ikke noen hånlig latter skal jeg si deg! Nå nei, det var en slags "I am in heaven" latter!

Prisen sto så absolutt ikke til hva man fikk.....på en måte som gjorde det knall billig å være kunde der ;)

De solgte flotte, langstilkede roser i alle farger. Bukettene var på 10 roser og kostet 40 (!) kroner, eller 100 kroner dersom du kjøpte 3 buketter!!!! Nydelige hortensia....50 kr eller 70 kr for 2!!! Alt var så billig!! WHAT?!?

Hvordan er det mulig at samtlige blomsterbutikker i Trondheim selger blomster til blodpriser, mens denne lille butikken "på hjørnet" selger dobbelt så fine blomster til en slikk og ingen ting? Og jeg er sikker på at de også tjener på det! Jeg får nesten lyst til å starte min egen lille blomsterbutikk med slike priser, slik at alle de stakkars trønderne kan komme igjen og igjen og igjen for å kjøpe de nydelige blomstene mine ;) Det må da være mulig å importere i så store mengder at man kan selge så billig som denne butikken....tydeligvis!

Vel, tilbake til real life....jeg er sykepleier....lite sannsynlig at det ville blitt en suksess, men en drøm er lov :) 

Jeg kjøpte i allefall 2 slike drueplanter. De kostet latterlige 150 kr per stykk, og jeg fikk begge for 250 kr! Den ene ga jeg bort, men begynner å lure på om det var noe sjakktrekk...det er vel noe med at det må 2 planter til for å få til en bra bestøvning neste år....?Noen som vet???

Den er 4-6 år gammel, og hadde 2 små drueklaser da jeg kjøpte den. Den ene klarte min yngste datter å dra av på vei fra Oslo til Trondheim, men den andre har vokst masse og begynner nå å bli til mørke, blå druer :)

Jeg skal prøve å beholde denne planten så lenge det går, men ser at klimaet jeg lever i ikke er det beste for denne sorten plante....Den får nok stå inne skal jeg klare å beholde den litt... Nå gleder små og store seg til  smake på druene ;-)

 

Én kommentar

Inger Marie

03.sep.2011 kl.00:21

Nå vet jeg ikke helt hvor i landet du bor, men vinstokk (drue) skal klare vinteren i Norge den. I Horten (Vestfold) er det en som produserer vin, og han har naturlig nok ganske mange vinstokker. Som står utendørs.

Så jeg ville plantet den ut, ved en vegg så du kan binde den opp. Å husk å beskjær den! ;)

Ang pollinering vet jeg ikke, men min svigermor har kun en vinstokk og den kommer med sure, deilige druer hvert år ;)

Lykke til!! :)

Inger Marie

Skriv en ny kommentar

Kirsti

Kirsti

30, Trondheim

"Ophelie...en blogg med masse kreativitet, små og store gleder" Mitt ønske er at denne bloggen skal være til glede og inspirasjon for folk flest.

Kategorier

Arkiv

hits