Hjemmelaget dørskilt...

I allefall nesten....:)

Da jeg skulle bestille glassplaten til spisestuebordet, lå det tilfeldigvis en prøvebit av pleksiglass på disken i butikken.... Sånn med en glatt side, og en frostet side. Jeg kom umiddelbart til å tenke på sånne dørskilt som jeg har så lyst på. De selges overalt for tiden, men jeg synes 1000 kr er litt dyrt... (man kan få dem noe billigere, men det har stort sett vært modeller som ikke har falt helt i smak for min del...)

Jeg fikk bestilt en liten bit av pleksiglasset. Løp over gaten og inn på et reklamebyrå mannen i butikken tipset meg om. Der fikk jeg kjøpt rustfrie fester. Det var forsåvidt de som satte prisen på skiltet, 250 kr, for resten kostet så og si ingen ting ;)

Tilbake i glassbutikken, tok de mål av skruene jeg hadde kjøpt, og satte det hele i produksjon. Dagen etter kunne jeg hente det ferdige skiltet. Min svigerinne har en helt genial skriver som heter "silouette" De brukes mest til scrapbooking, og kan skrive ut maler/sjablonger i alle ulike mønstre via en PC. Jeg fant en skrift jeg likte i Word, skrev med fet skrifttype, og min bror hjalp meg å skrive det ut på silouett-skriveren. Dette ble en sjablong som jeg brukte. Jeg festet den med teip på plata, etter å ha målt opp slik at det ble midt på og rett. Deretter måtte jeg feste alle småbitene fra bokstavene på riktig sted med lim (e, a, o, å osv.)Jeg brukte en blanding av svart og hvit akrylmaling fra Søstrene Grene. Deretter brukte jeg en liten skumgummi-rulle, til å påføre malingen.Til slutt fikserte jeg skriften med blank billakk fra Biltema, slik at den ikke skal renne av dersom det regner.Resultatet ble slett ikke verst ;-)

12 kommentarer

05.jul.2011 kl.20:59

Nice...hvis skiltet plutselig er borte, så vet dere hvor det er ;)

Kirsti Lånke

05.jul.2011 kl.21:37

Hvor da? ;)

Gunn Anita

05.jul.2011 kl.22:06

Vart fiiint,ja!! ;)

Katrine Isabell - Landlig Idyll

05.jul.2011 kl.22:14

Så utrolig fint det ble:) Hvorfor betale i dyre dommer når man kan få et så fint skilt ved å lage det billigere selv? Jeg syns ditt skilt ble finere enn de man får kjøpt faktisk!:)

Lite hi

05.jul.2011 kl.22:14

Det var jo veldig kreativt :) Det ble kjempefint!!

Turid

05.jul.2011 kl.23:03

Så fint det ble!!

Günter Voldshaug

06.jul.2011 kl.12:25

Snasigt, riktigt snasigt!

Elisabeth H

06.jul.2011 kl.17:45

Må si det igjen; DU ER FLINK!!! Full av krativitet og god inspirasjon til oss andre (som ikke er like kreative...) Hvordan gikk det med den jobbhelgen din?

Klem fra Elisabeth

bente på gullåsen

06.jul.2011 kl.21:52

siden det der såg så himla enkelt å raskt å gjøre....så bestiller jeg gjene ett hos deg....med fam. sætre på....mmooohohahahahahha......

du slutter aldri å imponere!!!

Kirsti Lånke

07.jul.2011 kl.14:25

Takk alle skjønne mennesker!! :-)

Fam.Sætre; dere skal få et gult med lilla prikker og grønn skrift ;-P

taubanevegen

09.aug.2011 kl.21:23

Det dørskiltet likte jeg! Kjempefint, enkelt og samtidig elegant. Syns det er vanskelig å finne/ lage fine dørskilt, deres kunne jeg tenkt meg å herme etter! :)

Kirsti

10.aug.2011 kl.11:04

taubanevegen:Bare å herme i vei det ;-)

Skriv en ny kommentar

Kirsti

Kirsti

30, Trondheim

"Ophelie...en blogg med masse kreativitet, små og store gleder" Mitt ønske er at denne bloggen skal være til glede og inspirasjon for folk flest.

Kategorier

Arkiv

hits