Barkrakk fra IKEA...

Opprinnelig fra IKEA, men nå har den fått en total makeover :)

Jeg har pusset opp spisestuen, og ville ha samme stil på den hvite barkrakken som står ved bardisken bak spisestuen. 

Det første som måtte gjøres var å slipe av all hvitmaligen....puh! Så ut som en snømann etterpå, men takk og pris for elektrisk pussemaskin ;-)Deretter har jeg sydd trekk i naturfarget lin, etter å ha tatt mål av det gamle trekket. Jeg har også trukket opp knapper i samme stoff, og brukt én annerledes knapp i sølvfarge.

Stoltrekket er stiftet fast rundt kanten under setet. Knappene er festet på samme måte som på puffen/pallen jeg har vist dere i et tidligere innlegg.

Bak på ryggen er har jeg festet en knagg man kan henge veske eller lignende på, eller rett og slett som en ekstra liten detalj :)

Resultatet ser dere her...


5 kommentarer

Marianne

04.aug.2011 kl.14:33

Vi tenker likt Kirsti... Hahaha! Jeg har planer om å gjøre en makeover på en henriksdal, men.. hvor lang skruer brukte du? sitter det greit gjennom skumgummilaget?

Ble fin da!

Kirsti Lånke

04.aug.2011 kl.21:51

Hei du!! Ja det er utrolig hvor det hjelper med litt make over ;-) Jeg bruker ikke skruer, men borrer hull i setet og trekker "bjørnetråd" (fås kjøpt på stoff og stil bl.a) som jeg legger 4-dobbelt, også trer jegd en i en stor nål og trekker den opp gjennom hullet fra undersiden av setet, trer innpå knappen, og trer den ned igjen i samme hullet. Deretter legger jeg en spiker med litt lengde på tvers over hullet, og knyter tråden stramt og godt rundt den. Til slutt tar jeg og fyller hullet med sånn hobby lim som smelter i limpistol (det får du også på S&S dersom du ikke har) Dette bare for å unngå at ikke spikeren skal løsne når noen setter seg og tråden slakker... Veldig enkelt! Bare litt kronglete forklart ;-)

Kirsti Lånke

04.aug.2011 kl.21:53

By the way....dersom du mente skruene på knaggen, er det bare sånne 3-4 cm lange skruer... Og jeg har vattert setet med litt ekstra skumgummi (1 cm) og et godt lag platevatt....og det, det får du også kjøpt på "trommevirvel...." STOFF & STIL!!! ;-D

Marianne

04.aug.2011 kl.22:27

Ja,jeg mente kroken bak :-)

Jeg lagde 2 stofftavler da vi var hjemme i sommer, ble veldig søte. Pepitarutete plommelilla, men stoffknapper og silkebånd. Ser for meg jenterommet allerede... Men de er pakket bort inntil videre... Jeg har vært innom SS på Alna noen ganger allerede, den syns jeg faktisk hadde bedre utvalg av stoffer enn den i Tr.heim! Symaskinen kom i hus på 30-årsdagen så nå skal jeg si deg jeg kjører maskin!

Psst. Fretex på Alna ble ett overskap på en furuseksjon fattigere idag, så nå blir det husrom på Snøve-kaninene også, dette blir høstens prosjekt!

Kirsti Lånke

05.aug.2011 kl.10:52

Ååå, så gøy!! De gresselige furuskapene har et vanvittig potensiale!! Og til hvilken pris?! ;) Tavlene dine høres kjempefine ut! Gleder meg stort til å se ALT neste sommer (satser jo på det ;-)) Symaskin er forresten et must i kreativitetens verden!!! Oh yeah!! God sommer videre!!! Klem og klem!

Skriv en ny kommentar

Kirsti

Kirsti

30, Trondheim

"Ophelie...en blogg med masse kreativitet, små og store gleder" Mitt ønske er at denne bloggen skal være til glede og inspirasjon for folk flest.

Kategorier

Arkiv

hits