Hjemmelaget puff...

Litt inspirert av Rivièra Maison sa du? Tja....

....JAVEL DA!!

Men er det noen som kan bebreide meg for det?? De har jo så utrolig masse fint...altfor mye fint for min lommebok....og når den puffen jeg så gjerne ville ha, ble kostende 300 kr istedet for 1700 kr....ja da sier det seg vel selv da ;) Dessuten har jeg ikke akkurat planer om å begynne å selge slike puffer, så det kan vel egentlig godkjennes...hehe!


Jeg har tatt utgangspunkt i en pall til 149 kr fra IKEA. I tillegg til denne har jeg brukt:

Lakkbeis i fargen mørk ek/eik

Møbelstiftemaskin

Linstoff fra Stoff&Stil

Sett til å trekke opp knapper fra S&S

Sølvknapp fra "Sommers"

1 cm skumgummi

Platevatt fra S&S

Håndtak fra Byggmakker

Bjørnetråd, limpistol, spiker, rute-mønsterark og bånd til kant nedeStartet med å beise føttene på krakken (den delen som blir synlig) Deretter målte jeg opp hvor knappene skulle sitte på toppen. Borret deretter hull med 8 mm borr (lurt å velge såpass stor borr, slik at det blir lettere å trekke nåla gjennom etterpå) Etterpå klippet jeg til skumgummi i passe størrelse og stiftet denne rundt hele pallen. (pallen kom med skumgummi kun på toppen)


Ut fra dette tok jeg så mål av hele pallen, for å lage mønster. Jeg har laget mønster i en slags lappeteknikk på toppen, og glatt på sidene, med klaffer nede. Klippet så ut hver del av mønsterarket, og klippet stoffet deretter.

Jeg kastet over sømmene etterhvert som arbeidet gikk fremover. Deretter kledde jeg pallen med platevatt, som jeg festet med noen få stifter.


Knappene er trukket opp i samme stoff som pallen.

Nederst på trekket, har jeg sydd inn et 3 cm bredt bånd. Dette er for å stifte fast til pallen nederst, slik at trekket ikke blir dratt oppover når noen setter seg på den.

Så kommer det krunglete....sett av goood tid ;)

Å trekke tråden opp gjennom platen, gjennom skumgummien, tre i knappen, også ned igjen med nåla forså å finne hullet på vei tilbake....ehe....kan bli småsur av dette.....

Jeg fant ut at det beste var å trykke ned skumgummien, og bruke en ekstra nål til å lete meg frem med, forså å stikke nåla med tråden langsmed den andre nåla når jeg hadde funnet hullet. Når jeg fant ut av dette, gikk det egentlig ganske greit.

Når begge endene er kommet gjennom på undersiden av pallen, knyter jeg dem stramt rundt en spiker som ligger tvers over hullet. For å unngå at tråden blir slakk når noen sitter på pallen, og at spikeren dermed kan falle ut, har jeg fyllt hvert hull med lim, og i tillegg festet spikeren med lim.

Jeg digger effekten man får av å trekke knappene gjennom på denne måten! Synes hele pallen ser mer eksklusiv og forseggjort ut da. Ideen med èn annen knapp har jeg selvfølgelig også "stjålet" fra Rivièra Maison ;)

Festet til slutt håndtaket på siden av pallen, og vips....ferdig!

7 kommentarer

Hobbytten

29.jun.2011 kl.12:38

Wow! Du er jo berre heilt fantastisk flink! Og for ein fantasi! Du har virkelig greid å få fram luksus-følelsen :-)

Marianne

29.jun.2011 kl.13:47

I LOVE IT!!! Du er så imponerende god til å gjennomføre prosjektene dine, samtidig som de ser utrolig freshe ut! Neste gang jeg er i Trondheim må jeg komme og besøke deg.

Nå gleder jeg meg til neste uke, det blir koselig! :-)

Idailbraten

29.jun.2011 kl.14:33

Fyyy dden ble jo rå fin :D

Du er er jammen meg flink.

Katrine

09.aug.2011 kl.21:40

Såå imponerende! Ser jo virkelig bra ut. Skulle gjerne kunnet "snekring" og sying for å lage slike ting. Og at du har tid å tålmodighet til alt du viser her på bloggen!!

Klem Katrine

Kirsti

10.aug.2011 kl.11:03

Katrine:Hei Katrine! Og tusen takk!! Har ikke postet så mange innlegg i sommer, men laget endel nå, så det kommer nok noen fler utover, men jeg har fått meg ny jobb, og ser at høsten blir nok ganske så mye mer travel enn det har vært til nå....derfor blir det kanskje litt kreativitets-tørke...hehe. Jeg har litt dårlig samvittighet overfor deg, for jeg har ikke klaret å finne tid til å være kreativ for deg enda....jeg kan maile deg en dag! Klem K

Ragnhild

17.jan.2012 kl.23:18

hei:) du lager my fint:) jeg lurte på om du lager sån puff og selger d?

Kirsti

26.jan.2012 kl.22:44

Ragnhild:Hei! Nei, jeg gjør nok ikke det....er litt knapt med tid for det ;) Takk for hyggelig tilbakemelding!!

Skriv en ny kommentar

hits