Valnøtt-scones

Mmmmm....

Det som er så genialt med scones er at man kan lage det i en fei, slipper å heve, og kan stort sett bruke det man har i kjøkkenskapet til enhver til (...) Man kan variere i det uendelige, så lenge man vet sånn ca forholdet mellom vått og tørt. For eksempel kan man bruke denne oppskriften som en basis, men bytte ut sukkeret med litt korn, solsikkefrø e.l, noe av melet med speltmel, litt salt osv...På denne måten får man en sunnere variant, som også er kjempe godt ved siden av suppe.

I går hadde jeg ÅPENT HUS med POMPdeLUX-visning og salg. Siden min første tanke da jeg våknet var "jeg vil ha scones!", var det bare å sette igang, slik at også gjestene fikk smake :-)

Denne varianten er søt, og FARLIG god!Her får du oppskriften:

3,5 dl hvetemel

2 dl havregryn

3 dl sammalt grovt mel

100 g romtemperert smør

1 dl sukker

1 1/2 ts bakepulver

2 dl kulturmelk

2 dl melk (lett- eller hel-melk)

1 god neve rosiner

1 god neve valnøtter

Evt litt raspet appelsinskall

 


 

 Begynn med å sette ovnen på 220 grader, varmluft.

Grovhakk deretter valnøttene.

Bland sukker og hvetemel, og smuldre smøret i.

Bland de andre tørre ingrediensene før du har dem i sammen med melken. (Spar evt litt nøtter til pynt)Bak ut 3-4 kaker som på bildet. Dypp en skarp kniv i mel før du snitter hver kake med et kryss det kan brytes av når de er ferdigstekte.

Pensle med surmelk og stek midt i ovnen i ca 20 minutter. Jeg bruker varmluft i 10 minutter og vanlig resten av tiden. Legg evt over bakepapir dersom sconesene begynner å bli brent på toppen.Jeg serverte med hjemmelaget bringebærsyltetøy laget av naturlig søte bringebær fra i høst. Syltetøyet er derfor litt syrlig, noe som er kjempegodt til disse søte sconesene :-)

Lykke til!

Én kommentar

Johanne Brekkevold

23.mar.2011 kl.22:56

Mums! Love scones, disse må prøves:)

Skriv en ny kommentar

Kirsti

Kirsti

30, Trondheim

"Ophelie...en blogg med masse kreativitet, små og store gleder" Mitt ønske er at denne bloggen skal være til glede og inspirasjon for folk flest.

Kategorier

Arkiv

hits