Kaloribombe-brownie-fondant...

Det er det beste navnet jeg kommer på når det gjelder denne herligheten...

...med andre ord, ikke noen sunne saker, med gleden over å nyte den veier opp for det usunne...ehe...:)

It goes like this:

3 dl sukker

1,5 dl hvetemel

2 ts vaniljesukker

(det på bildet smaker mye bedre enn vanlig!! Fås på Ica maxi, Meny osv)

4 ss kakao

150 g smeltet smør

2-3 egg (i utgangspunktet 2, men ha i ett til dersom røren blir for tørr)

En god neve peanøtter

6-8 biter karamell fudge (candy king smågodtet)

6-8 biter lakris fudge (også i candy king smågodtet)

1 plate mørk kokesjokolade (gjerne 70% for å veie opp litt...haha, særlig...)




Bland det tørre i en bolle...



Grovhakk kokesjokoladen. Del fudge i mindre biter som på bildet.



Smelt smør og hell det i det tørre sammen med eggene. Tilsett et ekstra egg dersom røren blir for tykk/tørr. Bland inn godsakene, og hell røren i smurt form. Jeg har brukt brownies-formen jeg kjøpte på Obs for noen uker siden, bare uten å sette deleren i under steking.



Stekes midt i forvarmet ovn på 200 grader, i ca 18 min. Kaken skal være rennende i midten. Jeg brukte deleren som fulgte med brownies-formen til å dele kaken i biter etter at den hadde stått og avkjølt seg i noen minutter. Fungerte utmerket!

Serveres meg fløteis og svart kaffe...Mmmmm!!

9 kommentarer

øyvindus

24.feb.2011 kl.08:43

mmmmmmmm! den kaken/smeltete herligheten der var helt superfant! kirsti er en gud på kjøkkenet! fabelaktig avslutning på en gastronomisk og psykososialt tifredsstillende aften!

Johanne Brekkevold

24.feb.2011 kl.14:24

Denne må jeg bare lage og så linke til den flotte bloggen din Kirsti!

Stempel

24.feb.2011 kl.14:49

Den såg fantastisk ut!!

Gro

24.feb.2011 kl.18:56

OMG!!!
Se der ja!! Var jo kjempelurt å dele den opp ETTER den er stekt. Dét tipset tar jeg med meg videre ;)

Kirsti

25.feb.2011 kl.03:28

Takk skal dere ha :-) Den ble god, men farlig :-) Neste gang skal jeg hive oppi enda litt mer lakris, for det ble helt digg!

Julie

03.mar.2011 kl.20:37

Den var FARLIG god ja! Hadde den som dessert i dag og den blir garantert laga igjen.. =)

( Kanskje ikke den beste slankekosten,men shit la gå ;-)... )

Super blogg du har :-)

solveig

27.jan.2012 kl.21:14

Skal bake den igjen, nå!

Kirsti

01.feb.2012 kl.16:18

solveig: Good ;)

Skriv en ny kommentar

Kirsti

Kirsti

30, Trondheim

"Ophelie...en blogg med masse kreativitet, små og store gleder" Mitt ønske er at denne bloggen skal være til glede og inspirasjon for folk flest.

Kategorier

Arkiv

hits