Kaloribombe-brownie-fondant...

Det er det beste navnet jeg kommer på når det gjelder denne herligheten...

...med andre ord, ikke noen sunne saker, med gleden over å nyte den veier opp for det usunne...ehe...:)

It goes like this:

3 dl sukker

1,5 dl hvetemel

2 ts vaniljesukker

(det på bildet smaker mye bedre enn vanlig!! Fås på Ica maxi, Meny osv)

4 ss kakao

150 g smeltet smør

2-3 egg (i utgangspunktet 2, men ha i ett til dersom røren blir for tørr)

En god neve peanøtter

6-8 biter karamell fudge (candy king smågodtet)

6-8 biter lakris fudge (også i candy king smågodtet)

1 plate mørk kokesjokolade (gjerne 70% for å veie opp litt...haha, særlig...)




Bland det tørre i en bolle...



Grovhakk kokesjokoladen. Del fudge i mindre biter som på bildet.



Smelt smør og hell det i det tørre sammen med eggene. Tilsett et ekstra egg dersom røren blir for tykk/tørr. Bland inn godsakene, og hell røren i smurt form. Jeg har brukt brownies-formen jeg kjøpte på Obs for noen uker siden, bare uten å sette deleren i under steking.



Stekes midt i forvarmet ovn på 200 grader, i ca 18 min. Kaken skal være rennende i midten. Jeg brukte deleren som fulgte med brownies-formen til å dele kaken i biter etter at den hadde stått og avkjølt seg i noen minutter. Fungerte utmerket!

Serveres meg fløteis og svart kaffe...Mmmmm!!

9 kommentarer

øyvindus

24.feb.2011 kl.08:43

mmmmmmmm! den kaken/smeltete herligheten der var helt superfant! kirsti er en gud på kjøkkenet! fabelaktig avslutning på en gastronomisk og psykososialt tifredsstillende aften!

Johanne Brekkevold

24.feb.2011 kl.14:24

Denne må jeg bare lage og så linke til den flotte bloggen din Kirsti!

Stempel

24.feb.2011 kl.14:49

Den såg fantastisk ut!!

Gro

24.feb.2011 kl.18:56

OMG!!!
Se der ja!! Var jo kjempelurt å dele den opp ETTER den er stekt. Dét tipset tar jeg med meg videre ;)

Kirsti

25.feb.2011 kl.03:28

Takk skal dere ha :-) Den ble god, men farlig :-) Neste gang skal jeg hive oppi enda litt mer lakris, for det ble helt digg!

Julie

03.mar.2011 kl.20:37

Den var FARLIG god ja! Hadde den som dessert i dag og den blir garantert laga igjen.. =)

( Kanskje ikke den beste slankekosten,men shit la gå ;-)... )

Super blogg du har :-)

solveig

27.jan.2012 kl.21:14

Skal bake den igjen, nå!

Kirsti

01.feb.2012 kl.16:18

solveig: Good ;)

Skriv en ny kommentar

hits