Himmelske cupcakes!

Her om dagen testet jeg ut noen herlige cupcakes...

Jeg snublet over dem på Passion4baking og du kan finne oppskriften her (som jeg har tillatt meg å redigere bittelitt pga at vi bor i Norge og ikke har alle godene sveskene har...:-)

Du trenger:

1,5 dl sukker

100 g smør

2 egg

2,5 dl hvetemel

0,5 ts bakepulver

1,5 dl kremfløte

2 ss vaniljesukker

1/2 pakke Piano vaniljekrem

 


 

Pisk sukker, romtemperert smør og vaniljesukker til en kremaktig masse. Ha i ett og ett egg. Bland mel og bakepulver før du sikter dette i resten av blandingen. Ha i fløten og pisk til du får en luftig masse. Den skal ikke være rennende, og du skal kunne ta opp "klatter" med en skje når du har den i cupcakesformene.Fyll en barneskje med røre/masse og legg i bunnen av formene.Hell deretter vaniljekremen i en sprøytepose med rund tupp. Klem ut en liten "ball" midt i hver form, og dekk med 1 barneskje med røre på toppen. (bildet under, øverst til venstre) Bruk muffinsbrett for å unngå at cupcaksene flyter utover. (Ps, hett tips...Du får muffins-stekebrett med plass til 12 på Obs hypermarked til 39 kr denne uka!)Stekes på 200 grader, midt i ovnen i ca 20 min.

Det hadde sikkert blitt enda bedre dersom jeg hadde hatt vaniljepudding, slik orginaloppskriften har, fordi vaniljekremen synker litt til bunns, men smaken var nok like himmelsk :-)Topping:

(Manuelas winter white cupcakes-topping)

100 g hvit sjokolade

Frø fra en liten vaniljestang

50 g smør

1, 5- 2 dl melis

0,75- 1 dl kremfløte

 


 

Smelt sjokolden i micro eller over vannbad. Pisk romtemperert smør, melis og vaniljestang i en bolle. Tilsett smeltet sjokolade og kremfløte, og pisk til du får en luftig masse. Min ble en anelse for bløt, noe jeg korrigerte med litt mer melis, og en kjapp tur i fryseren før jeg brukte sprøytepose og dekorerte cupcaksene.

LYKKE TIL!

4 kommentarer

Gunda på Årvoll

08.feb.2011 kl.15:37

De så goooode ut, nesten farlig å gå inn på bloggen din!! Men dumme meg som kjøpte muffinsbrett på åhlens til 149,- :-( Må helt klart huske å sjekke Obsen neste gang jeg skal ha noe sånt! Meeen, det jeg skulle fram til egentlig, var at mine (denne gangen) blåbærmuffins fikk kjempefin sprø topp med sprekker sånn som jeg eeelsker og fløyt ikke utover som de gjorde uten brettet! :-) Yummi!

Johanne Brekkevold

08.feb.2011 kl.15:57

Å dette er utrolig godt ut! Jeg føler at jeg ikke kan lese den passion for baking av og til, rett og slett fordi jeg elsker å bake. Kunne gjort det daglig, hadde det ikke vært for kaloriene.

Kine Bratbakk

08.feb.2011 kl.19:26

Disse så utrolig gode ut Kirsti og må definivt prøves!

Kirsti Lånke

09.feb.2011 kl.08:45

Ja disse er virkelig farlig gode! Og det er ihvertfall passion4baking!! Jeg kjøpte også selvfølgelig muffinsbrett til 150 kr, etter å ha rotet bort det gamle...også kome tilbudet uka etter...selvfølgelig :-) Jaja, heldigvis ikke store beløpet det er snakk om da :-)

Skriv en ny kommentar

Kirsti

Kirsti

30, Trondheim

"Ophelie...en blogg med masse kreativitet, små og store gleder" Mitt ønske er at denne bloggen skal være til glede og inspirasjon for folk flest.

Kategorier

Arkiv

hits