Alternativ pizza...

Her i huset har begrepet "fredagspizza" vært høyaktuelt siden Kristina ble født...

Det vil si, med tiden blir man jo litt smålei, for ikke å snakke om å gå tom for ideer til topping....så litt variasjoner utover pizza har det da også vært på fredagene, men stort sett er fredag ettermiddag dagen for hjemmelaget pizza, og det er stas!

Her kommer en fiffig vri på pizzaen dersom man begynner å bli smålei tomatsaus ;-)Pizzabunn lager du slik:

ca 7 dl hvetemel (evt erstatte noe av melet med grovere mel)

Ca 3 dl lunkent vann

40 g gjær (fersk)

ca 1,5 dl rapsolje

1 ts salt

Blandes som vanlig gjærdeig og heves i ca 20-30 min før deigen helles over på stekeplaten. Deretter fukter du hendene godt med olje (jeg bruker alltid raps, fordi jeg synes olivenolje setter for mye smak) Trykk deigen utover til passe stor og tykk bunn.

Smør cremé fraiche utover bunnen med en slikkepott. Kutt rødløk og sopp i passer store biter/skiver og legg utover pizzabunnen. Legg deretter serranoskinke på, og strø godt med ost på toppen. Tine´s "4 oster" gir litt ekstra god smak, så jeg anbefaler å bruke den. I tillegg pleier jeg å raspe parmesan over hele pizzaen til slutt.

Stekes på varmluft, 225 grader i ca 12-15 min.

La pizzaen stå i ca 5 min før du strør vasket ruccolasalat over og deler opp pizzaen.Velbekomme!

Én kommentar

Ingrid

20.jan.2011 kl.17:05

Den så utrolig god ut! Veldig koslig og treffes idag! Appelsin- og gulrotsuppa ble forresten veldig god - og ikke minst sunn!! Kos deg masse i Oslo:) Klem

Skriv en ny kommentar

Kirsti

Kirsti

30, Trondheim

"Ophelie...en blogg med masse kreativitet, små og store gleder" Mitt ønske er at denne bloggen skal være til glede og inspirasjon for folk flest.

Kategorier

Arkiv

hits