Hjemmelaget inspirasjonstavle

Eller kall det gjerne hobbytavle...

Jeg så en lignende tavle i et interiørblad for noen år siden, og falt pladask! Jeg hadde letet lenge etter en tavle som både var dekorativ, stor nok, og praktisk. Siden jeg oppdaget tavlen i bladet fordi den hang på en av veggene i rommet, var det heller ikke nevnt hvor den var kjøpt.

Da er det godt at det meste kan ordnes hjemme :-) Etter litt ivrig studering av et litt for vagt bilde, kom jeg frem til denne tavlen. Det eneste jeg kunne tenkt meg annerledes, er at jeg hadde ønsket grå farge på anorakkstrikken, men det kunne jeg ikke finne noe sted...noen som vet av et sted de selger anorakkstrikk i flere farger enn rød, blå, hvit og svart?? I såfall mottas tips med stor takk!For å lage denne trenger du følgende:

Lerret (mitt er fra Søstrene Grene)

Vatt (Stoff & Stil)

Stoff (Stoff &Stil)

Anorakkstrikk

Knappepakke til å lage knapper selv. (Dette får du kjøpt billig på Stoff & Stil)

Møbel-stiftemaskin


 

Begynn med å klippe til vatt i passe tykt lag, litt større enn lerretet, slik at du kan brette det rundt hjørnene og bak. Klipp deretter til stoffet i passe størrelse til å brette rundt hjørner og fest deretter ved å stifte tett rundt hele lerretsrammen bak.

Bruk målbånd til å måle opp hvor mange knapper du trenger. Du må finne nøyaktig lengde mellom hver knapp både på langs og på tvers, slik at det blir helt jevnt både mellom hver knapp og ut i kantene. Merk med en stofftusj/blyant hvor hver knapp skal sitte. Lag så egne knapper etter anvisning på knappesettet. Disse sys på de oppmerkede punktene. Tre tråden gjennom lerretet. Ikke klipp av tråden for hver knapp, men flytt til neste punkt bak på lerretet. Fest tråden godt etter siste knapp er påsydd.

Fest anorakkstrikken i en av hjørneknappene, og dra den på kryss og tvers slik at du får samme mønster som på bildet. ( Her er det selvsagt lov å klippe strikken etterhvert :-))

Ferdig!

Gratulerer! Nå har du laget din egen unike inspirasjonstavle til en veldig billig penge!

6 kommentarer

Renate`s kreative hjørne

19.jan.2011 kl.15:04

Den ble jo kjempe fin :)

Kirsti Lånke

19.jan.2011 kl.16:41

Takk :-)

Inger

19.jan.2011 kl.17:42

Så stilig:) Kjekt når stilig og anvendelig kan kombineres på en så fin måte:)

Johanne Brekkevold

19.jan.2011 kl.19:28

Utrolig lekker Kirsti!

Kirsti Lånke

30.jan.2011 kl.13:56

Takk skal dere ha :-)

Liv Kari Mathisen

12.mar.2011 kl.20:14

På Sommers har de mange farger å velge mellom, bl.a blå, rød, orange, mørk brun, lys brun, grå, grønn... tror jeg husket alle...

Skriv en ny kommentar

Kirsti

Kirsti

30, Trondheim

"Ophelie...en blogg med masse kreativitet, små og store gleder" Mitt ønske er at denne bloggen skal være til glede og inspirasjon for folk flest.

Kategorier

Arkiv

hits