Husets kaffebar!

Her i huset går det MYE i kaffe!

Vi er skikkelige kaffeelskere både jeg og min mann, og jeg må innrømme at jeg med årene har blitt i overkant kresen...

Da jeg gikk ut i fødselspermisjon med min eldste datter, ble det veldig mye kaffedrikking om dagene, særlig etter lange våkenetter var det så og si obligatorisk å starte dagen med en kopp svart kaffe, for å i det hele tatt ha noen som helst sjanse til å starte dagen :)

Jeg skjønte også fort at i en sådan situasjon, var det på sin plass å skjemme bort seg selv litt med en nespresso-maskin, fordi den gamle kaffemaskinen ble litt for styrete å lage cappucino eller latte av midt i all amming og bleieskift... Nespresso ble det, og det har jeg ikke angret på en dag!

Hører det er mange som mener det virker tungvint å måtte bestille kapsler over nettet, pluss at det blir dyrere enn kaffemaskiner med bønner....Vel, mitt svar på det: Ja, det blir muligens litt dyrere, men kall det gjerne min lille hverdagsluksus, for du kan jo variere i hele 16 forskjellige kaffevarianter, hvorav 3 er dekaffinert, men smaker like godt som vanlig kaffe, og 4 er såkalte lungovarianter- altså kaffe som lages i stor kopp, ikke espresso. Vi bestiller stort sett bare espresso variantene, og lager amerikanos. Kaffen kommer i styrker fra 1-10. Noen ganger i året kommer de i tillegg med "special editions", f.eks smakstilsatt kaffe til jul, nye varianter osv. I tillegg har vi "Tefal" melkesteamer, som gjør kafé-opplevelsen komplett! Å drikke en cappucino eller latte laget av nespresso kaffe, er som å gå på kafé!

Og i forhold til om det er styrete å bestille kaffen over nettet? Overhodet ikke! Sitte hjemme i sin egen stue og bestille kaffe er så enkelt som det kan bli. Jeg må nesten også skryte litt av kundeservicen! Jeg har sikkert blitt oppringt 2-3 ganger etter at vi kjøpte maskinen, som et rent kundeservice-gode, for å høre hvordan det går, om vi er fornøyde, har noe å spørre om osv. Som takk for samtalen, slenger de alltid med en ekstra strut kaffe på min neste bestilling kostnadsfritt! Slikt føler man seg vel av :-) Og når maskinen måtte på service, fikk vi den hentet på døren, med en "lånemaskin" vi kunne bruke den tiden det tok før vår egen kom tilbake! Fantastisk!Vi har åpen kjøkkenløsning i huset, noe jeg forsåvidt liker, men da vi flyttet inn, var det veldig lite skille mellom stue og kjøkken følte jeg. Jeg malte derfor kjøkkendelen i en grå/blå farge, og festet en hvit, smal list i malingsskjøten for å markere et skille. Utover dette er kjøkkenet adskilt på den måten at det er satt en rad med høyere glasskap (ca barhøyde) bak kjøkkenbenken, som vender ut mot stuen. Her ble vi ofte stående med pc´n, så jeg ønsket å gjøre mer ut av denne plassen ved å innrede en mini kaffebar. Resultatet ser du på bildene.
Nå har dette blitt min favoritt sitteplass i huset :-)

5 kommentarer

Irene

17.jan.2011 kl.08:39

Så herlig da. Tror jeg må stikke oppom å teste ut den der. God dag til dere.

Hanne på Landet

17.jan.2011 kl.09:04

Nå ble jeg kaffetørt, gitt!

Gunda på Årvoll

17.jan.2011 kl.12:27

Du, nå som du er ferdig med amming, bleieskift og våkenetter i denne omgang, så syns jeg at du skal forære hele den der kaffestasjonen til meg!!? Jeg vet akkurat hvor den skal stå, så da er det bare å ta den med ned til Oslo. Nå til helgen f.eks?

Perlen

17.jan.2011 kl.23:21

Hmmmm, jeg ønsker meg mere bilder av det kjøkkenet altså!!!!!!!

Kirsti Lånke

18.jan.2011 kl.17:36

Gunda på Årvoll: Haha, det er bare så merkelig at kaffetrangen ikke har blitt noe mindre ETTER amming...snarere tvert imot....ville nok fått abstinenser dersom den forsvant ;-) MEN, jeg kommer til helga, og det gleder jeg meg til!!

Perlen: Får å være helt ærlig, er ikke resten av kjøkkenet særlig å skryte av...:-) Dvs, det er ganske så plain egentlig....men kanskje jeg legger ut noen flere bilder en gang.... Må si du inspirerer med alle de deilige rettene dine altså!!

Skriv en ny kommentar

Kirsti

Kirsti

30, Trondheim

"Ophelie...en blogg med masse kreativitet, små og store gleder" Mitt ønske er at denne bloggen skal være til glede og inspirasjon for folk flest.

Kategorier

Arkiv

hits