Kjøpe-fiskesuppe med ekstra godt i :-)

Jeg elsker fiskesuppe! Og aller helst skal den være hjemmelaget!

Men så var det det der med å få tid til alt da.... Da er det godt vi har Toro :-)Faktisk er ikke fiskesuppene deres så aller verst dersom man putter oppi litt (eller MYE!) ekstra stæsj... Min favoritt er i såfall Skomvær fiskesuppe, for den er basert på at man har i en skvett med fløte, og blir derfor mest lik den hjemmelagede varianten. Jeg bruker litt mindre vann og erstatter det med litt ekstra fløte. Mmmm!

I går brukte jeg ørretfilet, som jeg la i sølvfolie med noen klatter ekte meierismør, krydret med salt og hvitløkspepper fra Søstrene Grene. Inn i ovnen på 200 grader i ca 20 min. Lot det så avkjøles med åpen folie, slik at smøret kunne trekke godt inn i fisken.

Imens laget jeg suppen etter anvisning på posen, bare med litt mindre vann/mer fløte. Deretter hadde jeg i en boks med reker og en boks med krepsehaler, delte fisken i mindre biter og hadde i denne til slutt.Her i huset er ost en stor favoritt!

I sommer leste jeg en bok, der det tilfeldigvis ble nevnt at hovedpersonen holdt på å lage middag av fisk som hun skulle servere brød, ost og vin til... Jeg satt på nattevakt, og fikk vann i munnen umiddelbart ;-) Det tok ikke mange dagene før jeg måtte prøve ut denne spennende kombinasjonen... Og det ble skikkelig suksess!! Helt uslåelig!! Noe alle dere osteelskere bare MÅ prøve dersom dere ikke allerede har prøvd det...

Til fiskesuppe synes jeg Selbu blå og brie (her med sjampinjong og urter) passer aller best. Et godt landbrød eller en enkel bryteloff passer utmerket til!

Oppskrift på bryteloff har jeg sveiset sammen ut fra en gammel pizzadeigoppskrift som er justert litt her og der, tilsatt og fjerna :-)

6 dl hvetemel

4 dl speltmel

4 dl lunkent vann

50 g fersk gjær

1,5 dl rapsolje

1 ts salt

Fremgangsmåte og heving som vanlig gjærdeig. Del deigen i 7 emner, som du ruller til store boller. Legg en i midten, som du fukter med vann rundt hele kanten. Legg de 6 andre bollene tett inntil hverandre rundt. Etterhev i ca 20 min. pensle så med vann, og sikt speltmel over. Stekes på 225 grader, varmluft, midt i ovene i ca 10-12 min.Ekstra godt er det med litt gressløk og revet ost på toppen (anbefaler Tine´s 4 oster)

Vips, så har du en rask, enkel og ikke minst fantastisk god middag klar!

VELBEKOMME!!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kirsti

Kirsti

30, Trondheim

"Ophelie...en blogg med masse kreativitet, små og store gleder" Mitt ønske er at denne bloggen skal være til glede og inspirasjon for folk flest.

Kategorier

Arkiv

hits