Bringebær marshmallows!

Mmmmmm....

Her kommer nok en søt-snop-oppskrift fra meg i disse førjulstider....tror vi her i huset kommer til å rulle etter jul :-D

Jeg har sett mange oppskrifter på marshmallows der det brukes glukose...det er VELDIG dyrt, og litt mer utilgjengelig, derfor brukte jeg lys sirup i disse, noe som fungerte helt utmerket! Også er de jo rosa, så det spiller ingen rolle om sirupen er litt farget heller :)

Oppskriften under må gjerne dobles, eller triples, for det blir ikke veldig mye av den...

Jeg fant i utg.pkt en super oppskrift på passion4baking, men justerte denne noe.

Det du trenger:

75 g sukker

40 g fruktpurré

40 g lys sirup

4,5 gelatinplater


40 g fruktpurré

40 g lys sirup

Gjør som følger:



Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 min.

Mos bringebær (brukte frosne her, men ferske er selvsagt av et annet nivå...:-)

Sil bringebærmosen for å fjerne alle frø.



Hell 40 g mos hver i to forskjellige skåler.

Hell sukker og sirup i en kjele.

Tilsett 40 g mos og kok dette til 160 grader.

Mens dette koker opp, tilsetter du 40 g lys sirup i den andre delen av fruktmosen. Rør godt!

Tilsett da de godt "oppvridde" gelatinplatene og rør rundt.

Sett kjelen til sides.

Bland fruktmos og sirupblandingen og rør godt.



Miks med kjøkkenmikser i ca 10 minutter. Jeg mikset det litt for kort tid, for marshmallowsene rant litt utover, og mistet den fine formen man får når man bruker kakesprøyte. Et evt tips kan være å mikse blandingen litt, forså å sette den litt i kjøleskapet før man mikser den ferdig.



Putt massen i en kakesprøyte med ønsket tupp. Sikt godt med melis på et bakepapir. Sprøyt ut marshmallows i den formen du vil ha. Jeg strødde sukkerpasta-sølvstjerner på toppen mens de enda var bløte. La dem ligge og tørke i romtemperatur i noen timer, før du ruller dem i mer melis.



Håper det smaker :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kirsti

Kirsti

30, Trondheim

"Ophelie...en blogg med masse kreativitet, små og store gleder" Mitt ønske er at denne bloggen skal være til glede og inspirasjon for folk flest.

Kategorier

Arkiv

hits