J´aime les macarons!

Riktig??

Jeg elsker i allefall disse vidunderlige små herlighetene!! Og det at man kan lage dem selv er et klart pluss!! (Selv om jeg veldig-veldig gjerne skulle tatt meg en tur til Frankrike og kjøpt dem der...)

Jeg lovet dere litt tips til fyll i forskjellig fargede makroner, og bilder av det som fyller kakeboksene her i huset til jul.... MACARONS!!

Oppskrift på makroner finner du her

Til jul har jeg laget følgende farger og smaker:

1) Gul: sitron

2) Blå: hvit sjokoladeblåbær..mmmm!

3) Brun: mocca krem

4) Grønn: pistasj i makroner + i sjokoladefyll

5) Rosa/rød: bringebærmarshmallows...enda mere MMMmmmm!!

 

 


 

 

1) Sitronfyll: ca 100 g philadelfia naturell

ca 40 g ekte smør

sitronessens- noen dråper til passe sterk smak

melis til passe tykkelse

-Alt blandes med en mikser til en jevn og glatt masse. Bruk romtemperert smør for å unngå klumper.

2) Hvit sjokolade-blåbærkrem: finner du her på denne fantastiske bloggen

3) Mocca krem: finner du også på den samme fantastiske bloggen her

4) Sjokoladekrem med pistasj: Jeg halverte mengden mandler i de grønne makronene, og malte pistasjnøtter og tilsatte som den andre halvparten. Her brukte jeg samme krem som moccakremen, bare uten moccaessens. Istedet tilsatte jeg litt appelsinjuice, og grovhakkede pistasjnøtter uten skall. (fjernes på samme måte som skoldede mandler)

5) Bringebær marshmallows: Oppskrift her! Lag stor porsjon av denne, så har du også litt til å lage deilige marshmallows av!!

 Etter å ha laget dette noen ganger nå, har jeg både prøvet og feilet, og det er på tide å komme med noen kjærkomne tips for vellykket makronbaking! Dette er noe jeg har savnet i min søken etter den perfekte makron...derfor får dere det av meg i julegave :-)

1) Når du skal steke makronene, er det veldig viktig at du setter en stekeplate på den nederste rillen, altså ett hakk under selve makronene. Dette for at det ikke skal bli for varmt til makronene.

2) Vær nøye med mål og vekt! Det lønner seg, for å få et perfekt resultat!

3) Ikke lag for stor porsjon i gangen. Dette fører bare til mye søl og MYE jobb, og vil ta hele dagen å lage dem! Da blir det ikke så gøy lenger :-)

4) Når du tar ut ett brett, og skal sette inn et annet, ikke bruk et varmt stekebrett til de du setter inn i ovnen. Da sprekker makronene, slik du ser på et av bildene på linken til makronoppskriften.

5) La makronene kjøle seg helt ned før du løsner dem fra bakepapiret. Bruk ALLTID bakepapir!

6) Dersom du finner en oppskrift som virker enklere og raskere enn den jeg har lagt ut....hadde jeg droppet det ;-) Jeg forsøkte meg nemlig på en forenklet oppskrift første gangen....skikkelig misslykket!!!

7) Bruk essenser eller aromaer til makronfyllet for å få mest mulig smak! Vanlige sitrondråper f.eks, gir veldig lite sitronsmak! Bruk i stedet sitronessens som du finner sammen med konditorfarger. Moccaessens selges på apoteket. Dessuten har Panduro masse deilige smaksessenser til bruk i f.eks dropslaging, dersom du vi prøve andre smaker...

Profitez!!!

 

3 kommentarer

Perlen

17.des.2010 kl.15:22

Shit, hvordan får du tid til alt dette? Er du en superhousewife eller? Trodde jeg hadde mange jern i ilden, men du går meg en høy gang...

Johanne Brekkevold

17.des.2010 kl.15:27

Du tar av med bakverk og søtsaka til jul Kirsti. Ta med deg en macron eller to på julekaffen da:)?? God helg!

Kirsti

17.des.2010 kl.20:13

Hehe, jo takk :-) For å si det sånn....så mye baking som det har vært i det siste- så ser det også ut deretter her hjemme....ser egentlig ikke ut :-) Pepperkakebakedag med mine søsken og deres barn i morgen, så da får julevasken heller vente til jeg går av nattevakt på onsdag :-) MEN, det går litt i ett ja, som et svar på spørsmålet ;)

Skriv en ny kommentar

Kirsti

Kirsti

30, Trondheim

"Ophelie...en blogg med masse kreativitet, små og store gleder" Mitt ønske er at denne bloggen skal være til glede og inspirasjon for folk flest.

Kategorier

Arkiv

hits