I denne søte jule-kake-tid!

Det er snart jul, og det er mye baking på Ophelie...

I dag kommer oppskrift på mine to favoritter i julen: Colakaker og silkekaker!

Jeg må ærlig innrømme at jeg synes det er mest stas med julekaker før jul, for i jula er det så mye at man nesten blir litt kvalm... Derfor har jeg bestemt meg for å kutte ut de mest tradisjonelle, og heller gå for andre herligheter, som konfekt, lefser, kjeks, knekkebrød, og macroner. Jeg har tenkt å lage røde, gule, grønne, brune og blå makroner utover uka, som jeg skal blogge for dere når de er ferdige :-)

I dag får dere disse enkle, men veldig gode julekakene!

 Fremgangsmåten er stort sett den samme på begge to:

Bland smør og sukker og visp det hvitt med en mikser. Bland alt det tørre, bortsett fra natron som du rører ut i litt sterk kaffe. Bland alt til du har en smidig deig. Det gjør ikke noe om den er litt klissete, dette kan du justere etter at deigen har ligget kaldt i plast et par timer. Jeg lager alltid deigen kvelden før.

På silkekakene blander du også alt det tørre bortsett fra kakaoen, som du kun har i ene halvdelen av deigen.Colakakedeigen deles i 3 like store deler, som du ruller til 3 pølser. Legg pølsene på bakeplaten, og trykk dem litt flate. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 10-12 min- avhenger av ulike ovner. De skal være litt seige- det er da de er best :-) Skjær colakekene i passe bredde på skrå, umiddelbart når de tas ut av ovnen.

Silkekakedeigene rulles ut i tynne pølser og deles i biter slik som på bildet. 2 og 2 biter settes sammen i sjakkmønster og trykkes litt ned slik at de fester seg sammen. Stekes på 180 grader, midt i ovnen i ca 10-12 min.

LYKKE TIL!

4 kommentarer

Elisabeth H

14.des.2010 kl.21:12

Gleder meg til blogging av makroner, har nemlig tenkt å prøve meg på det på lørdag. Spennende å se om jeg lykkes : )

Kirsti

15.des.2010 kl.17:24

Elisabeth H: Ja, de kommer forhåpentligvis ut i morgen, med div. tips om prøving og feiling...:-) Litt tidkrevende, men fantastisk gøy!!!

ragnhild

16.des.2010 kl.09:59

Hei Kirsti! Så inspirerende blogg du har! Skal si du er driftig på kakebaking og denslags! God jul:)

Fra ragnhild, gammel nabo i røtveivegen

Kirsti

16.des.2010 kl.18:00

ragnhild:Hei Ragnhild! Så koselig å høre fra deg! Hyggelig å høre at du blir inspirert av bloggen også! Det er liksom det jeg håper folk skal bli :-) God jul til deg og!!

Skriv en ny kommentar

Kirsti

Kirsti

30, Trondheim

"Ophelie...en blogg med masse kreativitet, små og store gleder" Mitt ønske er at denne bloggen skal være til glede og inspirasjon for folk flest.

Kategorier

Arkiv

hits