Appelsin-pistasj Biscotti

Julekake eller året-rundt-kake??

Jeg synes året-rundt-kake! I hvertfall er det det her i huset :-) Denne biscottien er fantastisk god til en kopp sterk, svart kaffe! Det er i utgangspunktet en ganske enkel biscotti-oppskrift, som jeg har justert til og tilsatt litt ekstra snacks for hver gang jeg har laget den.




Dette trenger du:

75 g  mandler

75 g pistasjnøtter

1,5 ss finrevet appelsinskall

100 g ekte smør

1,5 dl sukker

2 ts vaniljesukker

1 stort egg ( evt 2 små)

3,5 dl hvetemel

1 ts bakepulver


 



Sett først stekeovnen på 200 grader.

-Grovhakk mandler og pistasj, samt riv skallet av appelsinen

-Rør smør, sukker og vaniljesukker mykt med en mikser

-Tilsett egget/eggene og rør om

-Vend inn mandler, pistasj og appelsinskall

-Bland hvetemel og bakepulver, før du vender dette inn i deigen

-Arbeid deigen til du får en jevn og fin deig. Tilsett evt mer mel dersom deigen blir for klissete



Del deigen i 4 like store deler og form lange pølser slik du ser på bildet. Trykk dem litt ned med flate fingre, men ikke for mye. ( de på bildet er trykker ferdig)

Stek deigpølsene midt i ovnen i ca 15 minutter. Senk temperaturen til 50 grader. Snitt pølsene på skrå. Legg biscottiene med snittflaten opp, og sett dem tilbake til tørking i ovnen i ca 45 minutter.

Avkjøles på rist, før de puttes i tette bokser og oppbevares tørt og gjerne litt kjølig.



Jeg har kjøpt glass på Ikea.

 

LYKKE TIL!!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kirsti

Kirsti

30, Trondheim

"Ophelie...en blogg med masse kreativitet, små og store gleder" Mitt ønske er at denne bloggen skal være til glede og inspirasjon for folk flest.

Kategorier

Arkiv

hits