Hjemmelaget konfekt

Starter dette innlegget med å si mmmmmmmm!!

Jeg og min gode venninne Maren hadde planlagt at vi skulle lage konfetkt når jeg kom til Oslo i november.....nå kom jeg meg aldri til Oslo i november, og fikk desverre ikke gjort dette sammen med Maren nå, men det skal vi gjøre en annen gang, for dette var jammen gøy!!

Med meg fikk jeg min kjære storesøster i stedet, og det var slettes ikke noe fårlig bytte :-)

Jeg laget ganache i 3 varianter kvelden før. Fant denne grunnoppskriften på bloggen til familien Brekkevold

De tre variantene vi laget var appelsin (raspet appelsinskall), cognac og calvados (eple brandy)1) Hakk sjokoladen og tilsett ønsket smak

2) Hell kokende fløte over

3) rør i blandingen med en gaffel, mens den står over vannbad

4) Når blandingen er blank og jevn er ganachen ferdig, og settes i kjøleskapet minimum et par timer

 


 

 Til å rulle sjokoladetrøffelkulene i, valgte vi kakaopulver, toffée-crisp og hakket pistasj. Toffée-crispen ble til ved en tilfeldighet, eller la meg kalle det en aldri så liten tabbe :-) Jeg og min eldste datter skulle lage karamell-fudge, sånn som man får kjøpt som store klumper i smågodtet. Den både smakte deilig og så god ut den første dagen, men så begynte sukkeret å krystallisere seg noe veldig, og det hele ble mer som en crisp enn en fudge... Hakket det derfor i små biter, og rullet sjokoladetrøffel med cognac i det. Mmmm!!

 


 

 Mørk 70% sjokolade ble også smeltet og smakstilsatt chillipulver. Deretter helte vi det i silikonformer fra Ikea, og satte det i fryseren i ca et kvarter. Når sjokoladen var stiv, drysset vi maldonsalt over og helte smeltet hvit sjokolade på toppen. Dette ble skikkelig herlig!

 


 

 Vi kjøpte også ren råmarsipan på Ikea (anbefales!), som vi blandet med rød konditorgelé. Formet som jordbær og rullet dem i sukker. Deretter satte vi grønne blad fast med en liten nål på toppen (disse klippet jeg ut av grønt papir, ved å brette et par ganger, og klippe det til) Til slutt pyntet vi dem med sjokolade :)Resultatet smakte fortreffelig, men det skal nok holde hardt helt til jul...;-)

Kjøpte noen søte gaveesker til 15 kr på Søstrene Grene, som passet perfekt som konfektesker!

VEL BEKOMME!

2 kommentarer

Johanne Brekkevold

10.des.2010 kl.21:07

Så nammis det ser ut Kirsti! Jeg skulle ønske jeg rakk å lage mer konfekt før jul selv, hvem vet kanskje det blir i neste uke. I så fall må jeg kjøpe noen slike gaveesker som du har funnet her, genialt!

Kirsti

11.des.2010 kl.06:50

Ja, var ikke de fine?! De har dem i flere størrelser, slik at man kan legge to lag f.eks. Digger sånne nips-butikker :-) Til uka blir det makronbaking på meg, forhåpentligvis i mange regnbuens farger ;-) Fortsatt god helg!

Skriv en ny kommentar

Kirsti

Kirsti

30, Trondheim

"Ophelie...en blogg med masse kreativitet, små og store gleder" Mitt ønske er at denne bloggen skal være til glede og inspirasjon for folk flest.

Kategorier

Arkiv

hits