Mmmm....leverpostei!

Forrige uke laget jeg leverpostei...

Ikke så veldig avansert i grunn, og VELDIG godt! Denne oppskriften kan også varieres i det uendelige, med mange deilige krydder, hvitløk, bacon osv. Det som også er nydelig godt, er å varme opp leverposteien i stekeovenen og legge nystekte baconterninger på toppen før servering :)
Det du trenger:

450 g svinelever

130 g svinekjøtt

190 g flesk/spekk

100 g løk

Evt ansjos ( jeg droppet det.)

---------------------------------

Hvit saus:

100 g margarin

150 g hvetemel

9,5 dl H-melk

---------------------------------

Krydderblanding:

6 ts salt

1,5 ts pepper

1,5 ts allehånde

--------------------------------

4 egg; del eggeplomme og hvite i 2 forskjellige kopper


 
Lag først hvit saus. La den koke litt slik at du koker ut melsmaken. Bland alle krydder, og rør disse inn i sausen. Sett så sausen til avkjøling.

Jeg kjøper lever og spekk som er frosset, (Ica maxi f.eks) og lar det tine i kjøleskapet over natten.

Rens og skyll leveren før du tørker lett av den med kjøkkenpapir. Del spekket i litt mindre biter. Ha svinekjøtt, lever og spekk i en kjøkkenmaskin og mal det på lav hastighet til du har en masse lik det øverste bildet. Tilsett da løken, og evt ansjos, før du maler på høy hastighet til blandingen er finmalt lik det nederste bildet.

Når den hvite sausen er avkjølt, blandes eggeplommene inn. Bland lever- og kryddersausen. Deretter pisker du eggehvitene stiv, og vender disse inn for hånd. Fyll i passende former.
Stek leverposteien i vannbad, på 210 grader. Pass godt på at vannet koker hele tiden. Jeg koker opp vann i vannkoker som jeg heller på idet jeg setter formene i ovnen.

Leverposteien kan enten stekes i brødformer- da vil det ta ca 2 timer. Eller i slike aluminiumsformer som jeg kjøpte på Europris. De har også veldig kjekke lokk. Mine tok ca 45-60 min. Du kan forsøke å stikke et steketermometer ned i leverposteien. Den er ferdig ved ca 80 grader.VEL BEKOMME!!

 

10 kommentarer

Emil Pakkanen Ludvigsen

09.des.2010 kl.20:10

Leverpostei er godt da ! :D

Kirsti

09.des.2010 kl.20:12

Emil Pakkanen Ludvigsen:Ja, og hjemmelaget er den beste ;-)

Johanne Brekkevold

09.des.2010 kl.20:21

MMMMMMMM! Skal jeg lage når lillegutt tåler løk i puppen, det gjør han ikke nå...
Oi, det har jeg aldri prøvd før. Sikkert kjempe godt å lage selv :) takk for at du deler oppskrift :)

Barbro

09.des.2010 kl.23:30

Du er så flink altså. Blir helt imponert:) Kjempefin blogg du har.

Kirsti

10.des.2010 kl.14:19

Barbro:Takk Barbro :-)

Kirsti

10.des.2010 kl.14:20

Charlotte:Bare hyggelig :-) Veldig godt med hjemmelaget leverpostei!

Kirsti

10.des.2010 kl.14:21

Johanne Brekkevold: Å, det er kjipt når man endelig tror man kan spise alt man hadde lyst på når man var gravid, også kan man ikke det likevel...men det er vel uansett ikke så ille å vente litt når man vet at det er best for lillegutt :-) Du kan i allefall glede deg til en kjempedigg leverpostei :)

Gro

10.des.2010 kl.19:30

Du er bare fantastisk flink Kirsti:) Finner masse inspirasjon på bloggen din!! Tror du det går ann å fryse ned leverposteien?

Kirsti

11.des.2010 kl.06:51

Tusen takk Gro!! Veldig koselig å høre at du blir inspirert av bloggen min! Da er jo hensikten med bloggen oppnådd for min del ;-) Det fungerer kjempe fint å fryse ned leverposteien. Denne porsjonen er såpass stor at du får ca 10 sånne former som jeg brukte. Lykke til hvis du tenker å lage :-)

Skriv en ny kommentar

Kirsti

Kirsti

30, Trondheim

"Ophelie...en blogg med masse kreativitet, små og store gleder" Mitt ønske er at denne bloggen skal være til glede og inspirasjon for folk flest.

Kategorier

Arkiv

hits