Fantastisk gode tjukklefser!!

Dagens oppskrift har jeg faktisk lært av min far...

Ikke at han er så veldig ivrig på bakefronten, men han var faktisk på lefsebake-kurs for endel år siden, og den oppskriften han fikk av de gamle lefsebaker-konene er bare helt fantastisk!

Den er en slager hver jul, men passer godt hele året egentlig! Det eneste jeg kunne tenkt meg når jeg lager dem, er en "takke" til å steke dem på....Jeg bruker stekepannen, og det fungerer helt fint, men tar litt lengre tid, i og med at det går færre lefser til steking hver gang.

Du trenger:

3 dl sukker

4 dl kulturmelk

2 ts hjorthornsalt

1 egg

250 g ekte smør

700 g hvetemel

ca 1 ss kardemomme


 

Visp sukker og kulturmelk sammen

Tilsett hjorthornsalt

Rør deretter i egget

Smelt smøret og avkjøl

Bland mel og kardemomme og rør dette inn i det andre

Viktig å ikke røre for mye

Settes minimum 2 timer til avkjøling. (Jeg pleier å lage deigen kvelden før og sette den i kjøleskapet over natta)


 

Bruk litt mel til utkjevling, men ikke bruk for mye, for da blir lefsene fort harde.

Jeg brukte en påleggskopp som utstikker. Du kan også bruke store pepperkakehjerteformer.

Lefsene kjevles ca en drøy 1/2 cm tykke (skjønte dere den...haha)

Stekes i tørr stekepanne. Pass på, for de kan fort bli slik...:

Det blir endel matinnlegg nå før jul, men det er jo tross alt JUL!!


Lykke til!

 

2 kommentarer

leirabestas

04.des.2010 kl.18:24

Dette fristet så nå har jeg skrevet ned oppskriften:))takk for att du delte det med oss.

Ønsker deg en fin adventstid

Kirsti

05.des.2010 kl.17:11

leirabestas:

Håper du liker lefsene :-)

Skriv en ny kommentar

Kirsti

Kirsti

30, Trondheim

"Ophelie...en blogg med masse kreativitet, små og store gleder" Mitt ønske er at denne bloggen skal være til glede og inspirasjon for folk flest.

Kategorier

Arkiv

hits