Hjemmelaget burger....

Mmmm...

Noen hektiske dager har gått, og her kommer endelig et nytt innlegg fra meg :-) Jeg har så mange bilder og innleggsideer, men altfor lite tid...så vi får se hva jeg får til fremover...

På søndag hadde vi deilig hjemmelaget burger, med hjemmelagde burgerbrød. Dette var en sikkerstikk for hele familien, og mye bedre og sunnere enn kjøpeburger!

Jeg brukte nykvernet kjøttdeig uten salt og vann, og burgerbrødene fikk en touch av økologi ved å pyntes med økologiske sesamfrø ;-)Oppskrift på burgerbrød:

Ca 1 kg hvetemel, eller gjerne iblandet noe grovere mel.

Litt sukker, ca 2 ts (kan sløyfes)

litt salt, ca 1/2 ts

ca 5 dl lunkent vann

50 g gjær

tørkede urter (jeg brukte oregano, timian og basilikum)

litt olje

Sesamfrø til topping

Lages som vanlig gjærdeig og heves til dobbelt størrelse. Deretter baker du ut passe store boller som klemmes litt flat. Etterhev i ca 20 min før du pensler dem med sammenpisket egg og strør sesamfrø over.

Stekes i ovnen på 225 grader, varmluft, i ca 10 min

Burgere:

Ca 1 kg kjøttdeig uten salt eller vann (kan selvsagt bruke vanlig også)

Form passe store boller som klemmes utover en skjærefjøl. Pensle gjerne fjøla med litt olje først. Stek dem i pannen ca 3 min på hver side.Serveres med salat, rødløk, agurk, tomat, jarlsberg, ketchup og tzatziki eller aioli.

(Chilien ble nok lagt der for syns skyld må jeg innrømme...:-) )

6 kommentarer

Johanne

30.nov.2010 kl.23:41

Nam! Fikk jeg lyst å lage igjen også:) God uke Kirsti! Kjenner til det at tiden ikke strekker helt til.

Kirsti

01.des.2010 kl.01:31

Ja, ikke sant :-) Enkelt og jummy!!! Fin uke til dere også! Håper alt står bra til med lillegutt!

Perlen

09.des.2010 kl.09:19

Mums! Jeg lager egentlig aldri bollene selv, men shiiiit det ser jo bare mye bedre ut:)

Kirsti

09.des.2010 kl.20:14

Perlen:Hei, så koselig med kommentar fra deg! Er innom bloggen din innimellom- kjempefin blogg!! Og en nydelig liten jente dere har! Har også fått god hjelp av søsteren din til design på min blogg:-) Hjemmelaget hamburgerbrød er faktisk første gangen jeg laget også, men veldig enkelt var det, og utrolig godt!!

Perlen

10.des.2010 kl.18:52

Mamma som tipset meg om bloggen din:) Hu sa jeg kom til å elske den, og hu hadde rett:) Ny leser nå ja, hehe. Ja søster er utrolig dyktig. Hun har også laget mitt design:) Skal let you know hvordan det går med hamburgerbød når jeg har testa det ut:) Hvor har du fått tak i det mønsteret til den buksa du laga til jentene? Jeg skal begynne et større syprosjekt selv, og vil gjerne sammenligne litt mønster. Og dine var bare helt nydelige:)

Kirsti

11.des.2010 kl.06:58

Ååå, så gøy at du fikk den anbefalt av Irene! Så hun har vært her inne og lest...så hyggelig :-) Ja, jeg må få høre hvordan det gikk dersom du lager hamburgerbrødene. Så forresten at du hadde laget deilige Baileyskuler på bloggen din...mmmm, det så bra digg ut! Skal jeg og prøve:-) Den buksa er et super enkelt men knallsøtt mønster fra Stoff og Stil. De har vel kanskje den butikken i danmark og? Anbefaler å sy fòr i buksa, ved å sy sammen 2 bukser hvis du skjønner...det har jeg ikke gjort på bildene jeg la ut, men ble MYE finere og mere "hold" i den med fòr i! Lykke til :-) (Og hils din mor!!)

Skriv en ny kommentar

Kirsti

Kirsti

30, Trondheim

"Ophelie...en blogg med masse kreativitet, små og store gleder" Mitt ønske er at denne bloggen skal være til glede og inspirasjon for folk flest.

Kategorier

Arkiv

hits