Sjokoladeknuter a´la "United Bakeries" og "Åpent bakeri"

Jeg fant i utgangspunktet en oppskrift på sjokoladeknuter på Trines mektige matblogg (trineblogg.blogspot.com), en FANTASTISK blogg med de nydeligste oppskrifter!

Denne bloggen er en skikkelig sikkerstikk dersom du skal ha gjester og ikke vet hva du skal lage, eller du bare trenger et middagstips, kaketips e.l. Kan ikke slå feil de oppskriftene hun legger ut!

Så over til dagens innlegg...

Jeg savner Oslo....

....Og en av de tingene jeg savner ved Oslo, er alle de deilige bakeriene deres. Åpent bakeri har vært en favoritt i mange år, og da United bakeries kom for et par år siden, ble også den fort en favoritt!

Jeg har faktisk stusset litt over hvordan de lager de gode sjokoladeknutene sine flere ganger, og ble så glad da jeg kom over oppskriften "Jeg velger meg sjokoladeknuter" på Trines mektige matblogg for noen uker siden. Riktignok har jeg valgt en annen gjærdeig, som en kollega av meg i Oslo pleide å lage, som både er rask, enkel og nydelig god!

Here it goes:

200 g smør (ekte)

7 dl melk (helst helmelk)

50 g gjær (fersk)

180 g sukker

2 ts kardemomme

1 kg hvetemel

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken når det er helt smeltet. Blandingen får da nesten perfekt temperatur til å tilsette gjæren. Bland gjæren godt inn. Bland alt det tørre i bakebollen, og tilsett melkeblandingen i en grop i midten. Rør sammen og elt deigen godt (gjerne i kjøkkenmaskin) Sett til heving i ca 1/2-1 time.

Mens deigen hever, bland 1,5 ss kakao og 3 ss sukker i en bolle. Hakk deretter 50-100 g 70% mørk sjokolade i grove biter. Kjvele deigen til en rektangulær leiv. Smør mykt smør på halve leiven. Strø over kakao og sukkeblanding, og deretter grove sjokoladebiter. Etter dette bretter du den "rene" delen av leiven over.

Det kan være lurt å kjevle litt lett over for å få det til å feste seg. Skjær deretter passe brede og lange strimler, som du snurrer slik som på bildet. Knyt en knute, og legg de på bakeplaten.Etterhev i ca 1/2 time, før du pensler med et vispet egg, og steker dem midt i ovnen på 225 grader, varmluft, i 10-12 min.

Resultatet smaker fortreffelig!

Frys de gjerne ned, slik at du kan ta dem opp ved en senere anledning. Jeg pleier da å halvtine dem før jeg varmer dem på 200 grader i ca 5 minutter. Smaker som nystekt!

By the way...

Har lagt ut en anbefaling på boken "Brød", fra Åpent bakeri tidligere, men anbefaler den gjerne igjen! Bolleoppskriften i dennne boken er bare helt utrolig! Litt ekstra jobb, men tro meg, det er vel verdt strevet!!!
 

4 kommentarer

silje

17.nov.2010 kl.14:47

hei Kirsti :) Stakk innom bloggen din da jeg så du la ut noen lenker på facebook. Utrolig fin blogg! Jeg "stjal" oppskriften på boller og knekkebrød :) Ser du er på syingen du også. Jeg er avhengig av stoff og stil, men iom at jeg bor i stavanger må mamma sende ned stoff ganske ofte hehe :-) Håper du har det bra og at alt er vel med familien:) Hils mannen! Koselig å "se" deg igjen! hilsen fra silje (kvt 97-00, i tilfelle du lurte på hvem jeg va hehe)

Kirsti

17.nov.2010 kl.15:27

Hei Silje! Så koselig å høre fra deg!! Bollene er en sikkerstikk, og knekkebrødene like så ;-)

Visste ikke at dere hadde flyttet til Stavanger? Bodd der lenge? Trives?? Stoff og stil hadde jeg ikke klart meg uten...haha. Du kan jo bestille fra nettsiden deres da, men det er jo litt kjipt å ikke "se" stoffet først...

Håper alt står bra til med dere! Klem fra meg :-)

kussina R

24.nov.2010 kl.19:16

Disse så jo fantastiske ut men skjønte ikke helt flettinga selv om jeg er bondekone!! Haha!

Må nok prøves snart ja ;)

Kirsti

26.nov.2010 kl.02:00

Det er enkelt...ser bare mer avansert ut enn det er :-) Du skjærer bare strimler etter å ha lagt leiven dobbelt, også tvinner du hver strimle før du rett og slett bare knyter dem i en vanlig knute...

Skriv en ny kommentar

Kirsti

Kirsti

30, Trondheim

"Ophelie...en blogg med masse kreativitet, små og store gleder" Mitt ønske er at denne bloggen skal være til glede og inspirasjon for folk flest.

Kategorier

Arkiv

hits