Knakende gode knekkebrød!!

Knekkebrød er skikkelig i vinden om dagen...

Jeg fikk en kjempe god grunnoppskrift av en kollega for noen dager siden, og det måtte selvfølgelig bare prøves ut tvert!

Utrolig rakst og enkelt å lage, kan varieres i det uendelige, og resultatet er skikkelig godt, og ikke minst sunt!!!



Jeg har allerede laget det et par ganger, og den versjonen jeg likte best, er denne:

4 dl grov, sammalt rug

4 dl havregryn ( gjerne store)

1 dl saltede og ristede gresskarfrø

2 dl solsikkefrø

1 dl linfrø

1dl sesamfrø (jeg brukte økologiske)

1 ts salt

7 dl vann

litt hakkede rosiner (eller korinter om du har...)

Honning


Forvarm ovenen til 160 grader, varmluft.

Bland alle tørre ingredienser og rosiner i en stor bolle.

Rør inn vannet.

Derette smører du deigen (som gjerne er litt bløt), utover 2 stekeplater som er kledd med bakepapir.

Første gangen jeg laget dem syntes jeg deigen var litt vel bløt, og ventet derfor med å ha det på plata til den hadde svellet litt....det anbefales ikke.... Mye enklere å jobbe med når den er litt rennende.

Bruk en slikkepott til å dra det godt ut i sidene. Laget må være jevnt og ikke for tykt, da blir knekkebrødene seige, men heller ikke for tynt, for da blir det lett brent :)



Sett platene i ovnen. En plate nest nederst og en nest øverst.

La de stå i ca 35 min. Ta deretter ut platene og bruke en pizzaskjærer til å skjære passe store ruter. Pensle deretter på litt oppvarmet honning over hele overflaten. Sett platene inni ovnen igjen, men bytt plass. Nye ca 30 min. (avhenger av ovn)





Koselig å gi bort som gave til en venn, og helt herlig med jarlsberg og søtpaprika på :-)

4 kommentarer

Johanne Brekkevold

05.nov.2010 kl.20:41

Dette er og forblir supernammis! Denne hadde en litt annen vri en den jeg la ut tidlig i år:

http://brekkevold.no/blog/2010/01/11/hjemmelaga-knekkebrod/

Denne varianten må jeg prøve neste gang.

God helg Kirsti!

Kirsti

05.nov.2010 kl.21:42

Sjekket linken din,mmm... og ser at de lignet veldig på den første varianten jeg prøvde. Den ble også kjempe god, og kanskje litt sunnere i og med at honning og rosiner er sløyfet der...:-) Men denne varianten er utrolig god altså! Det er jo så greit med knekkebrød, for man kan jo egentlig variere i det uendelige, og putte oppi så og si det man har i skapet, og bare man får rette konsistensen, blir det utmerket knekkebrød av det:-) God helg til dere og!

Solveig VOgnild

09.nov.2010 kl.13:49

Ser virkelig gode ut, tror det blir baking til helgen :)

Kirsti

09.nov.2010 kl.19:45

De ER virkelig gode, og så utrolig lettvint å lage ;-)

Skriv en ny kommentar

Kirsti

Kirsti

30, Trondheim

"Ophelie...en blogg med masse kreativitet, små og store gleder" Mitt ønske er at denne bloggen skal være til glede og inspirasjon for folk flest.

Kategorier

Arkiv

hits