Wedding planner, del 3....

Så var det bryllupskaken...

Intet bryllup uten en skikkelig bryllupskake...:)

Jeg var en smule stor i kjeften før bryllupet, så jeg foreslo at jeg kunne bake bryllupskaka...

hehe...

Vel, riktignok liker jeg veldig godt både å bake og å pynte kaker, men en bryllupskake hadde jeg aldri før prøvd å lage...

Uansett, det mest utrolige er vel egentlig at min søster stolte nok på meg til å overlate det hele til meg!

For meg var dette både gøy og utfordrende, og jeg satte i gang planleggingen av tidenes bryllupskake :)

Brudeparet selv hadde bare noen få krav...

Det skulle være sjokoladekake med marsipantrekk, ellers var det helt opp til meg både hvordan den skulle se ut, og hvordan den skulle smake...

Valget falt derfor på en sjokoladekake laget av mye mørk kakao, noe som gav den en intens og god smak. I tillegg var det kulturmelk i den som gjorde den ekstra saftig.

Etter en aldri så liten prøvekake til min fars bursdag, falt valget på bringebærmousse og Nigellas sjokolademousse i hvert sitt lag i kake 1 og 3, og walters mandelkrem/mousse i 2 lag i kake 2.

Mektig, men GODT!!(bildene er "trykkbare")Siden brudebuketten gikk i blått og kremhvitt, valgte jeg de samme fargene og blomstene på kaka.

Jeg laget hvite roser og blå hortensia av sukkerpasta, siden det er mye bedre å jobbe med. Også borden rundt de to øverste kakene er laget av sukkerpasta, mens resten er marsipan. Rundt nederste kake, festet jeg kremhvitt silkebånd med de samme perlenålene som jeg brukte på brudebuketten.Jeg pyntet hver kake hver for seg, og sprayet dem med perlemors spray.

Jeg stakk 5 sugerør, i form som på en terning, ned i den nederste kaka. Deretter klippet jeg ut en runding like stor som kake nr. 2 i kakepapp, som jeg la under kake nr. 2, og satte den oppå. Jeg satte 3 sugerør i kake nr. 2, klippet papp tilsvarende kake nr. 3 og satte den på toppen. Slik holdt kaken seg stødig til neste dag :-)

Jeg hadde litt angst for at jeg skulle komme ned og se kaken i en eneste stor haug neste dag må jeg innrømme, men det gikk veldig bra!
Kaken ble veldig god, og VELDIG mektig :-) Godt og nesten en nødvendighet med svart kaffe til!

Toppen ble selvfølgelig spart, og frosset ned til ett års bryllupsdagen deres, for det skal visst bringe både hell og lykke videre i ekteskapet...:-)

 

3 kommentarer

Kristine

10.okt.2010 kl.20:40

du er rå!! Håper dere hadde en fantastisk dag! Vil gjerne se et bilde av bruden også :) Sende på mail?

Ingrid

12.okt.2010 kl.14:33

Jeg er utrolig imponert Kirsti!! Den kaka og den nydelige brudebuketten!! Du burde virkelig ha startet et liten gründervirksomhet på si.. Kontakt Innnvasjon Norge og hør med de :):) Men du har vel nok å gjøre med nattjobb og to barn og mann! Ikke minst de siste:) hehe!! Vi må finne på noe snart! GOD KLÆM te min kunstnervenninne:)

Kirsti

13.okt.2010 kl.19:24

Takk skal dere ha!! Synes det er veldig gøy å prøve seg på sånn man egentlig ikke har peiling på :-) Kan gjerne sende deg bildet Kristina, men da må du sende meg mailadr på sms eller noe...Hun er så sky at jeg tviler på at hun blir happy hvis jeg legger henne ut her...hehe. Ingrid, vil veldig gjerne møte deg snart!!

Skriv en ny kommentar

Kirsti

Kirsti

30, Trondheim

"Ophelie...en blogg med masse kreativitet, små og store gleder" Mitt ønske er at denne bloggen skal være til glede og inspirasjon for folk flest.

Kategorier

Arkiv

hits