Krukker med patina og sjarm

Jeg har en forkjærlighet for så mangt innen interiør og innredning, og en av de tingene er gamle keramikkrukker med masse patina etter mange års "forfall"... Jeg har etterhvert blitt en samler av slike krukker, og kan aldri få nok av dem! De passer like godt ute som inne, og finnes i alle mulige størrelser.


I utgangspunktet er dette helt enkle keramikkrukker, men endel blomsterbutikker og interiørbutikker gjør nok gode penger på denne foreldelsen, for de er dyre! Jeg snakket med en innehaver av en blomsterbutikk i Oslo, som fortalte at de kjøper dem inn fra selgere som har brukt flere år på å få de til å se ut slik de gjør. De graver dem rett og slett ned i jorden, og lar dem stå slik på årsvis!

Jeg har funnet endel av mine på loppemarkeder og bruktbutikker. Ellers kan man faktisk også "jukse" litt for å fremskynde prosessen, ved å smøre surmelk på krukken der man ønsker et slikt belegg, forså å sette de ute under tak en stund. For å understreke den gamle "looken" ytterligere, kan man, før man smører på surmelken, gå over hele krukken med et penselstrøk hvitmaling som er tynnet ut med mye vann.
Jeg har prøvd dette med et par krukker, og det funker greit, men jeg synes nok at de som er riktig gamle, og har blitt slik over tid, har en sjarm av en helt annen karakter :-) De har gjerne også rester av mose.


En stor keramikkrukke som er mosegrodd, med masse patina-belegg,
med en hvit eller lys rosa, viltvoksende Pelargonium,
er utrolig vakkert i hagen eller på trappen til sommeren...Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kirsti

Kirsti

30, Trondheim

"Ophelie...en blogg med masse kreativitet, små og store gleder" Mitt ønske er at denne bloggen skal være til glede og inspirasjon for folk flest.

Kategorier

Arkiv

hits