Orkidéer...en sydlig bris i stua...

...Orkidéer er kanskje noen av de flotteste blomstene å få tak i synes jeg, og man får kjøpt dem i utallige farger og fasonger. Det eneste trøblete med denne vakre blomsten, er kanskje å få den til å vare lengst mulig...
Spør du på blomsterforretninger om tips til hvordan man skal behandle dem, er jeg sikker på at du får like mange forskjellige svar som antall butikker du spør i :-) Noen mener man skal gi dem et eggeglass med vann 1 gang i uka, noen mener de skal stå i en krukke der vannet skal ligge i bunnen, under røttene, og bare "dampe" opp i røttene, andre mener de skal "glemmes" litt, og vannes sjelden...hmmm...Jeg har mange av disse skjønnhetene i huset mitt, og de kommer igjen, og igjen, uten at jeg tør påstå at jeg har grønne fingre for det... Hva gjør jeg?

Skyller igjennom hele orkidéen én gang i uka med lunkent vann når de er i blomstring.
Lar de stå lyst, uten trekk, særlig når de blomstrer.
Når de blomstrer av, klipper jeg de ned, mellom 2. og 3. ledd (husk at 1. ledd ofte skjuler seg under røttene...),
"glemmer" dem litt...og vanner sjeldnere. Da trenger de hvile.
Etter avblomstring, flytter jeg dem til et sted med litt mindre lys.

For all del, ikke kast en avblomstret orkidée, bare fordi den ikke ser fin ut lenger uten blomster...Sett den et sted der den får litt lys, men kanskje ikke synes så godt, så skal du se at den plutselig vokser ut igjen!

Én kommentar

Maria Rebeccas verden

13.jan.2010 kl.15:51

jeg gjør akkurat som deg og mine er jeg også heldig med...

Skriv en ny kommentar

Kirsti

Kirsti

30, Trondheim

"Ophelie...en blogg med masse kreativitet, små og store gleder" Mitt ønske er at denne bloggen skal være til glede og inspirasjon for folk flest.

Kategorier

Arkiv

hits